Nieuws

Nieuwe Leuven 2

De Amarant Groep heeft goedkeuring gekregen voor de nieuwbouw van 36 zorgstudio's aan de Nieuwe Leuvenaarstraat in Breda. Op de eerste en tweede verdieping worden wooneenheden gerealiseerd voor cliënten met een lichamelijke beperking, een meervoudige beperking of met niet-aangeboren hersenletsel (klik hier voor meer informatie over Pauwer). Daarnaast worden in dit complex vier gemeenschappelijke woonkamers gerealiseerd waarvan de bewoners gezamenlijk gebruik kunnen maken. Ook dagbestedingsruimten zullen in het nieuwe complex niet ontbreken.

De 52 wooneenheden die het complex Overakker aan de Brigidastraat telt, worden in eerste instantie gebruikt voor het tijdelijk huisvesten van 16 bewoners van Amarant en circa 25 bewoners van Pauwer. Dit in verband met twee nieuwbouwprojecten. De verwachting is dat dit duurt tot medio/ eind 2018. Voor de toekomst wordt een definitief huisvestingsplan gemaakt voor 32 oudere bewoners van de Amarant Groep die momenteel in de omgeving van Breda wonen.

Daarnaast worden het huidige restaurant, de entree, de keuken, de huidige kapperszaak en de receptie verbouwd. Dit plan betreft een ingrijpende verbouwing, waarbij het uiteindelijke resultaat moet leiden tot een gastvriendelijke brasserie met terras, een beautysalon, paramedische voorzieningen, een activiteitenruimte etc.

Europaplein

De voormalige Pauluskerk aan het Europaplein in Dongen wordt momenteel door de Amarant Groep herontwikkeld. De Amarant Groep bouwt hier twee nieuwbouw appartementen voor haar cliënten.

Bilderdijkstraat

Op de locatie van het voormalige zwembad aan de Ringbaan-West (inmiddels hernoemd tot de Bilderdijkstraat) in Tilburg is de Amarant Groep gestart met de bouw van zorgwoningen.  In dit nieuwbouwcomplex komen vier groepen bewoners met lichte en matige verstandelijke beperkingen wonen. Wij verachten de zorgwoningen rond de jaarwisseling van 2017/2018 in gebruik te kunnen nemen. De voorziening zal gaan bestaan uit 30 appartementen, 10 studio's en 4 gemeenschappelijke woonkamers.

Het terrein van het voormalige zwembad ligt inmiddels twaalf jaar braak. Het gezondheidscentrum dat naast de zorgwoningen was gepland, is van de baan. Een aantal huisartsen van Medisch centrum Zorgvlied heef gekozen voor een andere vorm van huisvesting.

Groenensakker

De eerste steenlegging vond plaats op 1 april 2016, door cliënten samen met de wethouder. Volgens de planning wordt het gebouw in april 2017 opgeleverd.

Dagbesteding voor 96 mensen met complex gedrag was er nog niet eerder. Dit gebouw vraagt om andere zaken, veiligheid voor jezelf, veiligheid voor de cliënt, goede faciliteiten. Het is niet alleen het aantal vierkante meters maar een gebouw moet ook een bepaald gevoel geven. Het moet zich laten lezen (meteen kunnen zien wat waarvoor dient), en bij de entree wil je een warm welkom zien!

De cliënt voelt dat ook. Dat begint al buiten met straatwerk, bomen, beplanting, aansluiting op de omgeving en er onderdeel van uitmaken.

 

Subcategorieƫn