Diensten

Als netwerkorganisatie stelt de Amarant Groep al haar kennis en ervaringen beschikbaar voor organisaties in de zorg- en welzijnssector in Noord-Brabant. Dit geldt dus ook voor Amarant Huisvesting en Bedrijfsdiensten. Kennis op het terrein van het totale ontwikkelings- en realisatieproces van (kleinschalige) projecten zowel voor wonen als ondersteuningsgebouwen (steunpunten, kantoren, poliklinieken, deeltijdbehandeling en dagbesteding). Aanvullend worden diensten en producten aangeboden om te komen tot een compleet aanbod van services.

De adviestrajecten kunnen worden uitgebreid met advisering en begeleiding op het terrein van duurzaamheid, inrichting, veiligheid, domotica, ICT en aanvragen van subsidies.

Ontwerp van een plan, gebruik van materialen en benutten van duurzame vormen van energie zijn afgezet tegen betaalbaarheid en rendement en lopen als een rode draad door de ontwerpfase van een project.

Inrichting

Inrichting van projecten vraagt om deskundig advies met betrekking tot look en feel, maar ook kwaliteit van vloer, meubels en vaste inrichtingselementen moeten aansluiten bij de toekomstige bewoners. Ook hier dient veiligheid te worden gewaarborgd.

 

Veiligheid

In woonzorgcomplexen dient wet- en regelgeving op een juiste wijze te worden doorgevoerd met betrekking tot brandveiligheid, legionellabeheer, verkrijgen van de juiste vergunningen en het opzetten van toezicht en controle.

Indien gewenst, om de mensen in de zorg te ontzorgen, kan dit worden uitbesteed.

Domotica en ICT

Domotica en ICT-ondersteuning spelen een belangrijke en steeds grotere rol om het zorgproces van de cliënt te ondersteunen en draagt bij aan het proces dat de cliënt zelfstandig kan functioneren. Voor de mensen die de zorg- en dienstverlening uitvoeren, betekent het tijdig en eenvoudig kunnen registreren en beschikken over informatie belangrijk voor de kwaliteit van het werk.

 

app banner 3

Financiën / wet- en regelgeving

De kennis voor het adviseren voor  en opzetten van haalbaarheidsstukken en opstellen van business cases per project met inachtneming van wet- en regelgeving is aanwezig.

Taxaties

De afdeling Woondiensten beschikt over de expertise om te komen tot erkende taxatierapporten van bestaand of nieuwbouw zorg gerelateerd vastgoed.

Subsidies

Voor nieuwe projecten bestaan er, afhankelijk van het project, mogelijkheden om subsidies te verkrijgen.

Voor meer informatie voor diensten en producten verwijzen wij naar de Servicedesk van de Amarant Groep via telefoonnummer (088) 611 00 00 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .