Genieten bij Beum

Eten, drinken en genieten bij BEUM

Vanaf 1 juli a.s. kunnen toeristen en recreanten in de voormalige boswachterij Dorst eten, drinken & genieten bij BEUM. Het woord BEUM is Brabants dialect en staat voor boom. Heel toepasselijk, want deze horecagelegenheid is gevestigd in de schuur bij een voormalige boswachterswoning, die totaal is vernieuwd. Deze schuur is een gemeentelijk monumentaal pand.

Onderscheidend

Met de komst van BEUM is er in deze boswachterij weer een nieuwe horecagelegenheid bij gekomen die zich ook nog eens duidelijk onderscheidt van alle andere in dit gebied. De Amarant Groep gelooft in de kracht van mensen en in dit totaalconcept waarin iedereen meedoet. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente Oosterhout en Staatsbosbeheer is dit tot stand gekomen.

De jongeren van IDRIS zijn hier aan het werk

Bij BEUM krijgt men goede kwaliteit, een huiselijke sfeer, aardige mensen en vriendelijke prijzen, op een plek waar je je één voelt met de natuur. Daar zorgen de jongeren van IDRIS wel voor, een onderdeel van de Amarant Groep. Zij volgen hier een Beroeps Opleidende Leerweg, een horecaopleiding van De Rooi Pannen. Deze cliënten hebben een licht verstandelijke beperking, in combinatie met complex gedrag. Dit leer-werktraject helpt er op een vernieuwende wijze aan mee dat mensen met een beperking kunnen participeren in de maatschappij. Hun kwaliteit van leven verbetert door deze opleiding, waarna ze kunnen doorstromen. Dan start er weer een nieuwe groep op.

 

Wat kun je verwachten bij BEUM?

Wandelaars, fietsers en alle recreanten zijn welkom. Het bestaande parkeerterrein aan de rand van Dorst wordt uitgebreid met honderd parkeerplaatsen. Er komt natuurlijk een oplaadpunt voor de E-bikes en is er ook aan een aanlijnplaats voor paarden gedacht.

Vervolgens stap je niet zomaar bij BEUM binnen, maar kom je eerst langs de groente- en kruidentuin, die wordt onderhouden door de cliënten van de Amarant Groep in het kader van hun dag- en werkbesteding. De kruiden en groenten worden weer verwerkt in de gerechten op de kaart.  Er is een gevarieerde kaart met veel huisgemaakte lekkernijen. Andere huisgemaakte producten, in de vorm van bakkerijproducten en chocolade, komen van de Smaakmakers uit Etten-Leur en Goirle en Puur Culinair uit Tilburg. Beide eveneens projecten van de Amarant Groep.

Bij het samenstellen van de kaart is rekening gehouden met een gemêleerd publiek. Maar net zo belangrijk is het dat onze jongeren in staat zijn om alles klaar te maken, onder leiding van een professionele kok.

Meer mogelijkheden

De openingstijden worden zoveel mogelijk aangepast aan het seizoen en de aanloop van mensen. Zo zal BEUM ’s zomers de hele week open zijn, vanaf 9.30 uur tot zonsondergang. ’s Winters zullen zij het meer van de zakelijke markt moeten hebben: borrels, recepties, studiedagen, vergaderingen en cursussen. Belangrijk is dat de Amarant Groep op deze manier werk creëert voor haar  cliënten, want ze moeten hier met alle facetten van het horeca vak ervaring op kunnen doen: hygiëne, tafels dekken, een lunch klaarmaken, met gasten omgaan, enz. Winst maken heeft geen prioriteit, maar het streven is wel dat het project kostendekkend draait.

Meer informatie?
Kijk op www.genietenbijbeum.nl